Jill Johnsson

Välkommen till Näringslivsdag, 28 februari 2011

Inspireras och knyt värdefulla kontakter på Näringslivsdag 2011. Under en fullspäckad förmiddag på Swedbank Stadion får du möjlighet att mingla med en bred publik från regionens näringsliv och lyssna på spännande föreläsare. Årets tema är Företagskultur och strategi – en bra företagskultur är en ren strategifråga!

Förmiddagens program bjuder på omvärlds­bevakning, framgångssagor och en rejäl dos inspiration. Du som vill, har även möjlighet att runda av förmiddagen med en repris av förra årets lunchsuccé Meet to eat* – ett nytt och naturligt sätt att nätverka.

Näringslivsdagen är på Swedbank Stadion våning 3, Restaurang 1910. Ingång VIP entré 51 på östra långsidan som vetter mot Baltiska Hallen, Eric Perssons väg. Se karta.

Agneta Nordin

08:30 Dagens moderator Agneta Nordin och arrangörerna hälsar välkomna

Agneta Nordin är journalist och författare. Hon har arbetat som redaktör på både dagstidning och kvällstidning, samt som reporter och programledare på Sveriges Radio och Sveriges Television.

Gordon Gustavsson

08:45 
"Walk the talk"

Hur gör man för att företagets kultur och strategi ska gå hand i hand? Gordon Gustavsson, varuhuschef på IKEA i Malmö, intervjuas av Agneta Nordin kring hur IKEA:s interna värderingar och organisationskultur hänger ihop med företagets strategi.

Andreas Wilhelmsson Tomas de Souza Ingela Engman

09:15 Vad är viktigast i mindre företag – en strategi eller en stark kultur?

Mindre företag drivs ofta av en entreprenör och stark ledare. Inte sällan präglar han eller hon kulturen i företaget och hur verksamheten styrs. Hur arbetar mindre företag med sin företagsstrategi, hur formas kulturen, och vad är viktigast?

Andreas Wilhelmsson från den nätbaserade marknadsföringsbyrån Davelo, Tomas de Souza från den strategiska webbyrån Good Old och Ingela Engman från profilföretaget Felestad samtalar om passionen för att driva företag, om utmaningarna och möjligheterna.

09:45 Scener ur verkligheten

10:00 Kaffe och mingel

Lisa Lindström

10:30 Framgångsrikt företagande enligt kreativt recept

Lisa Lindström, VD på designbyrån Doberman, engagerar sina med­arbetare genom att lägga budget med legobitar. Lisa kommer att berätta om hur hon, genom att utmana rådande idéer och normer, har skapat en framgångsrik kultur som påverkar arbetsplatsen, kunderna och omvärlden.

Katarina Berg

11:15 Hälsa handlar mer om ledarskap än OM friskvårdskort

Hur bygger man ett starkt varumärke genom att våga leda med värderingar och satsa på den interna företagskulturen?

Katarina Berg utsågs till Årets HR-chef 2006 och har bland annat uppmärksammats för sitt framgångsrika hälsofrämjande ledarskap i telekomföretaget 3.

12:00 Dagen avrundas

Cirka 12:15 Meet to eat

Runda av förmiddagen med vår lunchsuccé Meet to eat* där vi slumpvis parar ihop dig med sju andra hungriga företagare – ett nytt och naturligt sätt att nätverka.

*Meet to Eat: SMS:a EAT mellanslag förnamn mellanslag efternamn till 72 456 (Exempel: EAT Hanna Andersson). Du betalar bara för din egen lunch (100 kr inkl. moms). Beloppet plus din vanliga operatörskostnad för ett sms dras från din mobil­räkning. Sista anmälningsdag 21 februari.